Juutalaisvastaisuus pelottaa minua

Kolmisen vuotta sitten suomenjuutalainen kokoomusnuori Saul Schubak tärveli juutalaisten mainetta ja kunniaa vaatimalla lapsilisien poistamista, koska ne tukevat ”heikomman aineksen lisääntymistä”. Schubakin möläytyksen voi kostaa tai palkita kokoomukselle huhtikuun vaaleissa, mutta juutalaisia siitä ei tule syyttää.

Minä en syyllistä vanhasta enkä uudesta juutalaisvastaisuudesta juutalaisia enkä juutalaista uskontoa, enkä täten ole antisemitisti enkä antijudaisti. En myöskään kyseenalaista Israelin valtion oikeutta olemassaoloon.

(…) ”juutalaiskansa, joka on muodostanut vainotun vähemmistön kaikissa maailman kansoissa 2000 vuoden ajan, torjuu inhoten sellaisen nationalistisen hallinnon, josta se itse on kärsinyt. Me emme halua palata maahan, johon meillä on erottamattomat historialliset ja henkiset siteet, tukahduttaaksemme toisen kansan tai hallitaksemme sitä.” Tuon sanoi 12. sionistisessa kongressissa vuonna 1921 Martin Buber, kuuluisa juutalainen filosofi (1878-1965). Hienoa!

Mutta kysyn: Onko uuden juutalaisvastaisuuden yksi merkittävä syy Israelin valtio- ja sotilasjohdon vähintään räikeä toiminta? Pannaanko maailman syyttömätkin juutalaiset kärsimään Israelin hallituksen rikoksista? Kun nyt pannaan, se on perusteellisen väärin ja raukkamaista.

Suomessa on kristittyinä itseään pitäviä ihmisiä, jotka hyväksyvät Israelin valtioterrorismin ja sotarikokset ja tukevatkin niitä. Pelottaa asua samassa maassa tuollaisten hirvitysten kanssa.

Suomessa on myös ihmisiä, joiden mieleen on juutalaisten lynkkaaminen. Pelottaa asua samassa maassa tuollaisten raukkojen kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu