Vänrikki Tuovisen tarinat

Uskostapuhdistus - nyt!

  • Vogel Selbsterkenntnis
    Vogel Selbsterkenntnis

Jumala sitä, jumala tätä, jumala istuu, jumala makaa, jumala edestä, jumala takaa. Ihmiset ja uskonnot suoltavat käsityksiä jumalasta ja sitten tarrautuvat käsityksiinsä. Jumala hukkuu käsityksiin jumalasta ja katoaa jonnekin.

Ihmiset ja uskontokunnat loihtivat uskoja jumalaan ja alkavat rakastaa noita uskojaan. Jumala hukkuu ihmispolojen uskoon, kivettyy kuvatuksekseen. Mutta ihmispolon loihtima jumala on pieni sana; sen tohtii lausua, turhaankin.

Jos jumala riisuttaisiin jumalaa koskevista käsityksistä sekä uskoista jumalaan, jäisikö jäljelle jotain, mitään? Vaiko vasta sitten olisi olemassa oikea tai varsinainen jumala? Vai onko jumala yhtä kuin jumalakäsitysten kooste?

Usko on sormi, joka osoittaa ensisijaisesti uskovaisen egoon. Usko on minän pönkkä, proteesi ja defenssi, egomaanikon minähöttöä ja hybristä. Uskonto on instituutioksi jäykistettyä joukkoharhaa.

Jumalauta! Tai Alan Wattsin sanoin: ”Jumalaan uskominen ja oman uskonsa mukaisen Jumalan etsiminen on vain mielipiteen vahvistamista.” Ihmisen rakas minä pönkittyy, mutta jumala jää ties minne.

Perkele! Irti ja eroon uskosta! Puhdistus uskosta!

Irtirepäisyssä piilee kylläkin vaara, että uskon takaa, jostakin, pullahtaa esiin jumala. Varokaa siis, uskovaiset! Herätkää, ateistit!

Syntiä on, kuulemma, kaikki mikä erottaa ihmisen jumalasta. Täten syntiä on omahyväinen, aukoton ja vastaansanomaton usko. Ja uskonto on synnin pesä.

Sufilainen mystikko Rumi kirjoitti, että niillä jotka rakastavat Jumalaa ei ole muuta uskontoa kuin Jumala. Jatkan tästä toteamalla, että meillä muilla sitten onkin kaiken maailman jumalakäsityksiä, uskoja, uskontoja ja huojuvia egoja palveltavana, palvottavana ja rukoiltavana.

Ja minä jään vaalimaan luuloani, että mitään jumalaa ei taida olla olemassa . . .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kaikkein kammottavin tulevaisuus on vielä edessä

Nietzsche nihilismin selvänäköisin filosofi on pohtinut niitä mahdollisuuksia, joita länsimaiselle ihmiskunnalle oli epäuskon aikakaudella avautunut, hirvein tulevaisuus, jonka hän kykeni kuvittelemaan oli maailma, jota hallitsivat sen viimeiset ihmiset. Joukkio tyhjiä, itserakkaita narsisteja, jotka olivat vajonneet arkipäiväisyyteen, itseriittoisuuteen, yhdenmukaisuuteen, kyynisyyteen ja itseihailuun. Nihilistit ateistit.

Nietzscheä voi sanoa varsin profetaaliseksi, vaikka hän ei kyennyt näkemään kuinka alas on ihmisen moraali vajonnut. Kuinka keskinkertaisia ihmiset ovat, kuinka itsekkäitä ja laajamittaisesti tyhmiä, suorastaan näköalattomia.

Nyt me tiedämme jo aavistuksen mitä on todellinen nihilismi, jota markkinakulttuuri vie pitkin askelin eteenpäin, jossa aikaan mahtuu niin paljon tapahtumia, että kukaan ei tiedä mistään mitään, eikä sillä väliä vaikka tietäisivätkin- maailmaa ohjaavat aivan muut voimat kuin ihminen. On pakko ottaa pelfie ja taskoja, kun ei osaa enää muuta tehdä on, kun ei enää ole mukana ajassa, kun ei tietoyhteiskunta tarjoa kuin tyhjyyttä ja tuhoa, kun on käynyt selväksi, että ilman moraalittomia päätöksiä sinulta varastetaan kaikki, kun ymmärrät, että et voi paeta mihinkään, että talous seuraa sinua kuin saatana ja vie kaiken vapauden ja ihmisyyden kaikella valheella. Sinä olet itsesi orja.

Jos, teet oikein, voit kohottaa katseesi, mutta, jos et tee, on synti ovella vaanimassa sinua, sinut se haluaa mutta sinun on pidettävä se kurissa mutta et voi, kun maailma painaa päälle, valheet painavat päälle ja syvällä sisimmässäsi tiedät, että pian on sinun vuorosi astua tosielämän eteen, ilman kuvausryhmää, ilman tuomareita, vain sinä olet se joka voit valita tuomion laadun. Sinä voit valita ”muka” elämän, tai voit valita elämän ja heittää roinasi ulos markkinavoimien rakkikoirille - tehkööt perkeleet niille mitä haluaa. Minä kuljen paljanin jaloin.

Mitä on nykyihminen? Nykyihmisen vapaus voidaan nähdä täydellisenä orjuutena, hetken mielijohteille, tyhjille oikuille, mitättömyyksille, epäinhimillisille arvoille. Mikä on sellainen vapauskäsitys, jossa kaikki on tullut pelkästä tyhjästä ja on pelkkää tyhjää- olemattomuutta. Nihilisti on tyhjyys. Materialismi on karkean epäjohdonmukaista taikauskoa. Materialisti on tietämätön, säälittävä raakalainen joka on kaikkien markkinavoimien ilveilyn vietävänä, materialisti on sitoutunut mahdottomaan maailmankuvaan ja, että jokainen villiheimon jäsenkin joka katselee maailmaa ja miettii jumalolentoja on syvällisempi ajattelija kuin vakaumuksellinen ateisti, joka tietenkin hylkää jumalakysymykset lapsellisina .Meidän häilyvälle järjellemme on tarjottu helppoa ratkaisua - roinaa ja tatskoja, perseenmyymistä, kaikkinaista huoraamista, uskoa ihmisen omaan moraaliin, itsesyntyiseen eettisyyteen, ihmisvoimaiseen moraalionanointiin, jossa nihilistin subjetiivinen ja ailahtelevaa halu ajaa kaiken ohi, siinä on totuus, siinä on narsistin paskalaäjä - kaikki mulle ja heti, kaikki mulle mitä mun mielipuoleen sattuu juolahtamaan. Minä olen halpa ja myyn itseni.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Minä vaalin ajatusta kanssasi.

Toimituksen poiminnat