Vänrikki Tuovisen tarinat

Miten rikkaita ovat Medvedev ja Putin?


Venäjällä osoitettiin mieltä pääministeri Medvedevin rikkauksia vastaan. Mielenosoittajat katsovat niiden tulleen hankituiksi arveluttavin, kyseenalaisin tai väärin keinoin. Presidentti Putin ei ehkä ole Medvedeviä köyhempi.

Talouslehti Forbesin rikkaiden listoilla kaksikkoa ei näy. Miksi ei? Ovatko Venäjän pääministeri ja presidentti niin ”köyhiä”, etteivät he listalle yllä, vai eikö heidän varallisuudestaan päästä selville?

Pari vuotta sitten jotkut suomalaislehdet välittivät tietoja, joiden mukaan Putinin omaisuus olisi jopa 200 miljardia dollaria. Siis paljon enemmän kuin maailman rikkaimmaksi listatun Bill Gatesin. Itse Putin ilmoitti omaisuutensa sangen vaatimattomaksi.

Kuka tietää, kuka kertoo, ketä uskoa?

Ensimmäisellä presidenttikaudellaan Putin ilmoitti kampanjoivansa korruptiota vastaan. Lahjonta maassa lisääntyi rajusti. Onko tällä mitään tekemistä herrojen varallisuuden kanssa?
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä iloa rahvaalla on köyhistä johtajista?
Venäjällä on näkemys että jos johtaja ei kykene kunnolla täyttämään edes omia taskujaan, hänestä ei ole mihinkään.

Karjalan tasavallan päämies Hudilainen ei pystynyt hankkimaan itselleen miljardeja, siksi Putin hänet vaihtoi.

Juuso Hämäläinen

Näiden herrojen omaisuudet ovat juuri niin paljon kuin he haluavat. Tiedetään, että Venäjän ylin poliittinen johto on pitkään jemmannut kaappaamiaan omaisuuksia hyvin monimutkaisten yritysverkostojen taakse. Tietenkin hyödyntäen veroparatiiseja. Varat on hajautettu hyvin monipuolisesti.

Pankkimaailma tietää aiheesta paljon, muttei puhu. Heille Putin ja kaverinsa on yhtä hyvä asiakas kuin Bush tai Soros. Kenenkään asioista ei puhuta, jollei ole ehdoton pakko. Varoja pimittävät pankit ja sijoitusrahastot eivät ole valtioiden painostettavissa. Jos ne pakotetaan paljastamaan Putinin omistuksia, ne voivat uhata paljastaa lännen nokkamiesten talousrikoksia, joita on vielä laajemmin.

Hiljaisuus jatkuu. Bushin, Cheneyn, Putinin, Wahlroosin, Trumpin, Schumacherin perheen, Bill Gatesin, Soroksen, Buffetin, saudiprinssien, Iranin ylimmän papiston, Kiinan johdon tai Englannin kuningasperheen edut ovat täysin yhtenevät. He haluavat pankkisalaisuuden säilyvän ehdottomana.

Der Spiegel arvioi kolme vuotta sitten Putinin varallisuuden olleen reilut 140 miljardia euroa. Lehdellä on erittäin hyvät yhteydet lännen tiedustelupalveluihin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitenkähän Suomen kansa reagoisi, jos vaikkapa Sipilän tai Sauli Niinistön omaisuus olisi kasvanut virkakauden aikana edes muutamalla miljardilla eurolla? Tuntuu parista sähköpostistakin jo nousevan aika suuri metakka. Venäjällä asia on lähinnä "soromnoo".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomalaiset poliitikot jakavat valtion omaisuutta ilmaiseksi, eli ovatko vähän tyhmiä? Esimerkiksi Kemira Grow Hown arvoksi maaperässä olevine mineraaleineen on laskettu 30 miljardia euroa.

Toimituksen poiminnat