Vänrikki Tuovisen tarinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Darwinismi

Montako siirtomaata Suomella on ollut? Pubivisailukymys. Off-topic.

Googlen haku "Ruotsi-Suomen valtakunta" tuo noin 786 000 hakutulosta.

Googlen haku "Suomi-Ruotsin valtakunta" tuo noin 744 000 hakutulosta.

Kun minä olin oppikoulussa (Googlatkaa, jos ette tiedä, mikä oli oppikoulu) noin 60 vuotta sitten, kaikissa oppikoulun oppikirjoissa puhuttiin joko Ruotsi-Suomesta tai Suomi-Ruotsista, riippuen kirjoittajan isänmaallisuusasteesta.

Eli kiistaton totuus on, että Suomi on ollut aikoinaan merkittävä suurvallan osa, ainakin Suomen näkökulmasta.

Vestigia terrent?

Lueskelin Markku Hyrkkäsen "Aatehistorian mieli" -teosta. Siinä käsitellään sitä miten aatehistorialla on osa relevanttia historiantutkimusta. Jossain määrin teos puolustautuu diskurssianalyysiä harjoittavien kritiikeiltä. Tämä kertoo siitä että teos edustaa ei-postmodernia historiantutkimusta. Tämä näkökulma on tuskin ainakaan lähtökohtaisesti kovin kammottava konservatiiveille. Se on sitä "klassista ajatusten kehittymisen historiaa" joka viehättää monia kristittyjä nykyään.

Protestanttien kuvainraastobileet

Olen seuraillut kreationistien toimintoja melkoisen kauan. Häiritsevän kauan. Tarpeettoman kauan. Olen jossain määrin tiedostanut että aihe on ollut aidosti relevantti viimeksi kymmenkunta vuotta sitten. (Eikä uusi mullistava ID -paradigmakaan ole noussut aktiivisella tutkimusohjelmallaan kaatamaan evoluutioteoriaa, itse asiassa näyttää että ID -blogeissa aselait ja liberaaleja koskeva politiikka kiinnostaa enemmän kuin CSI -informaatiomäärän laskeminen heille minun lähettämistäni keskisormennäyttökuvista..)

Lahtinen, Honkajoki, evoluutio ja ikiliikkuja

Väinö Linna suhtautuu alikersantti Lahtiseen järkähtämättömän sympaattisesti, mutta sympatia on ironista.

Lahtinen ei ole väärässä ainoassakaan omiin kokemuksiinsa perustuvassa mielipiteessä. Hänen luottamuksensa tieteeseen perustuu kuitenkin uskonvarmuuteen.

Kun Lahtinen ilmaisee, että evoluutioteorian on jo myöntänyt "kapitalistinenkin tiedemies", hän todistaa omaksuneensa suomalaisen nuorisoliittolaisen opintokerhotiedon.

Kehitysopillisia ajatuksia maailmanvaltiudesta Darwinista Hitleriin

Evoluutioteoriallaan ja sen soveltamiselle ihmiseen Charles Darwin (1809–1882) tuli vahvistaneeksi myyttiä länsimaisesta sivistyksestä ihmiskunnan kehityksen korkeimpana muotona. Sellaisena darwinismi palvelee anglosaksista maailmanvaltiutta. Darwin antoi ”tieteellisen” perusteen ja oikeutuksen myös Kolmannen valtakunnan valtioideologialle. Ei ihme, jos darwinismin innokkaimmat tukijat löytyvät anglosaksisista ja muista germaanisista kansoista.

Oliko Hitler darwinisti?

Evoluutioteorian kehittäjänä tunnetun englantilaisen Charles Darwinin (1809–1882) ajatukset muodostivat ”tieteellisen” perustan ja oikeutuksen Adolf Hitlerin (1889-1945) natsi-ideologialle. Joidenkin kehitysoppiin uskovien on ollut vaikea myöntää Darwinin teorioiden keskeistä merkitystä natsismille. Tosiasioiden tunnustamisen vaikeudesta kertoo se, että osa on väittänyt Hitlerin olleen kreationisti ja jopa vakaumuksellinen kristitty tai ainakin ”kunnon katolilainen”.

Darwin ja ateismin suurlähettiläät

Kuten tunnettua evoluutioteoria eli kehitysoppi on tällä hetkellä biologiassa edelleen vallalla oleva käsitys eliölajien syntymekanismista. Kehittäjänsä mukaan teoriaa kutsutaan myös darwinismiksi.

Ilmastonmuutos ei ole syypää ylimääräisiin kuolemiin

 

Iltasanomat repiii otsikoissa että :

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001130723.html

"Ilmastonmuutos aiheuttaa puoli miljoonaa ylimääräistä kuolemantapausta"

Tämähän vain olisi hyvä asia koska maapallo ei kestä 9 miljardia ihmistä vuonna 2050.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä