Vänrikki Tuovisen tarinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Diagnoosi

Asianmukainen diagnoosi terveydenhoidon avainasia

Sote-palvelujen uudistuksessa on mielestäni yksipuolisesti korostettu palvelujen läheisyyttä, kun toimenpiteiden onnistumisen kannalta sensijaan itse pidän keskeisenä asianmukaisen diagnoosin nopeaa saatavuutta. Kun tarvittava toimenpide on tiedossa, siihen tarvittava palvelu löytyy nopeasti, vaikkapa etäältäkin.


 

Soininvaarakin höpsii tekoälystä

Yleensä fiksu Osmo Soininvaara syyllistyy pahaan yleistysharhaan tehdessään johtopäätöksiä tekoälyn kyvyistä lääketieteellisiin erittäin suppean röntgenkuvien tunnistusohjelman perusteella, kuva 1. Myös neuroverkoista Soininvaaralla on harhainen käsitys, kuva 2. Neoroverkoista on hyötyä lähinnä hahmontunnistiksessa.

Yleistysharha

 

Kun diagnoosit ovat liukuvia ja haittavaikutukset tabu

Suomi on maa, jossa lääkehaitoista ei puhuta julkisesti. Maa, jossa lääkärit eivät ota aina todesta potilaan saamia haittavaikutuksia. Olemme kehittynyt yhteiskunta, joka kuitenkin popsii masennuslääkkeitä unohtaen kriittisyyden lääkesuosituksia luodessa.

Onko Trump epävakaa?

Ei kai vaan Donald Trump ole epävakaa persoonallisuus (rajatilapersoonallisuus)?

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/Tietopankki/Diagnoosi-tietohaku/F60-69/F60/Pages/F603.aspx

Olen huolissani, vaikka diagnoosi ei olisikaan tämä.

Asperger ja usan puolustusvoimat

USA:n puolustusministeriön työryhmä päätyi vuonna 2008 tulokseen, että Vladimir Putinilla voi olla Aspergerin oireyhtymä. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1423111190746.html?utm_campaign=t... Voiko olla enää todellista!!USA:n puolustusministeriö leikkii varhaista puuttumista,eli diagnosoi valtion päämiestä,kuten psykiatrit suomessa potilaitaan.Ilman näkemättä ja tuntematta.Nyt kyllä tietää mistä mallit on suomeenkin saatua. Kenellä se vintissä fiiraa??Mitäpä jos suomen pressasta tehtäisiin samanlainen "tutkim

Sähköyliherkkyys - jäävuoren huippu? Lääkäriliiton suositus

Itävallan lääkäriliitto antoi maaliskuussa 2012 diagnoosi- ja hoito-ohjeet sähköstä johtuviin sairauksiin. Heidän suosituksensa ottaa huomioon sähkömagneettisten kenttien krooniset terveysvaikutukset. Huomionarvoista tässä ohjeessa on suositeltavat säteilytasot makuuhuoneissa ja työtiloissa:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä