Vänrikki Tuovisen tarinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisoikeukset

Irakilaismiespakolaisten päätyminen prostitoiduksi Helsingin kaduille.

 

Irakilaismiespakolaisten päätyminen prostitoiduksi Helsingin kaduille.

(Oiva bisnes, jossa hyöty ja raha seuraat toisiaan vaiko Ihmiskaupan uhri?)

Ihmisyys velvoittaa

Minulla sattuu olemaan yksi maailman parhaista passeista, jota vilauttamalla melkein koko maailma on minulle avoin. Satun elämään maailman onnellisimman kansan keskuudessa. Minulla on ollut onnea. Monella muulla ei. Kukaan meistä ei pysty valitsemaan synnyinmaataan tai lähtökohtiaan ja monen kohdalla ne määrittävät koko heidän elämänsä ja sen tarjoamat mahdollisuudet.

Ihmisyyden raunioilla

Tapaninpäivän tsunamissa 2004 kuoli pari sataa suomalaista. Silloin suomalaiset ministerit olivat lentokentällä vastassa sinkkiarkussa kotiutuvia maamiehiään.  En oikein tajunnut miksi. Kuollutta ei pysty auttamaan pappi eikä ministeri. Mutta on inhimillistä ottaa osaa toisen suruun.

Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymyksiä

Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymyksiä, eivätkä ne ole kenenkään yksinoikeus. Ihmisoikeudet kuuluvat tasapuolisesti ihan kaikille. On lainsäätäjien tehtävänä huolehtia siitä, että kaikkia yhteiskunnan jäseniä koskevat samat oikeudet. Ihmisten juridinen tasa-arvoisuus ei voi olla asenteista kiinni.
 

Ihmisen äly ja ymmärrys vaativat oikeudenmukaisuutta

Ihmisen äly ja ymmärrys vaativat oikeudenmukaisuutta

Ihmisen äly ja ymmärrys vaativat oikeudenmukaisuutta se on luonnollinen odotus ihmiseltä joka yllä pitää oikeudenmukaisia ja rehellisiä ihmisten arvoja, elämässä pitää olla arvoja ja päämääriä minkä edestä elää.  

Ihmisen henkinen elämä on vaativaa, heti alussa ympäristö osoittaa mitkä lait ovat voimassa maan päällä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä