Vänrikki Tuovisen tarinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaialoite

Arvoisat presidenttiehdokkaamme, tässä teille yhteinen vaaliteema!

Kansalaisaloitteemme "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite palvelee meitä yötä päivää netissä - joten käy Sinäkin allekirjoittamassa aloitteemme osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Aloitteen sisältö

Me kaikki tämän kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että tämän kansalaisaloitteen perusteella ryhdytään valmistelemaan työttömille ns. "Aidosti palkitsevaa aktiivimallia" eduskunnan 19.12.2017 hyväksymän HE 124/2017 lakiesityksen tilalle.

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" yhdistää työttömät ja vanhukset

 

Katso "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -aloite kansalaisaloite.fi -palvelusta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Lasten terveyden takia – uhraa minuutti

Ympäri maata tulee jatkuvasti uutisia kouluista ja päiväkodeista, joissa moni lapsi sairastelee jatkuvasti tai jopa sairastuu pysyvästi. Tilanne on monelle katastrofaalinen, mutta kuntien päätöksenteko on hidasta ja ongelmia usein vähätellään. Kun korjauksiin ryhdytään, ne ovat usein riittämättömiä - silloin ongelma pysyy, mutta rahaa kuluu.

Millaisia tyypillisiä oireita huonosta sisäilmasta sitten saa?

Avoin kirje STTK:n hallitukselle

STTK:n hallitus otti 9.11.2016 voimakkaasti kantaa kansalaisaloitteeseen eläkeindeksin palauttamiseksi palkkaindeksiksi. ”STTK:n hallitus tyrmää aloitteen täysin” lausunto alkaa poikkeuksellisen jyrkin sanoin. STTK:n perusteet ovat pääosin oikeita, mutta johtopäätökset epäjohdonmukaisia ja leimaavia.

Kansalaisaloite eduskunnassa

Osallistuin eilen eduskunnan perustuslakivaliokunnan järjestämään kuulemistilaisuuteen, jossa käsiteltiin kansalaisaloitetta kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Perustuslakivaliokunta oli kutsunut kuultavaksi neljä asiantuntijaa. Kahdella heistä - oikeusministeriön lainsäädäntöjohtaja Tuula Majurilla ja professori Mikael Hidénillä - ei ollut aloitteeseen ennakkoasennetta. Muut asiantuntijat suhtautuivat siihen kielteisesti ja heidän lausuntonsa olivat sen mukaiset.

Omantunnonkysymys

Soini kirjoitti tänään kansalaisaloitteesta,  joka ainakin minusta on todella tärkeä.  Asia on sama, mistä Päivi Räsänen puhui puolitoista vuotta sitten. ei niin hyvällä succeellä,  koska teki vähän virheitä asian käsittelyssä  - nimittäin siitä, että Suomessa ei melkein kaikista maista lähes ainoana ole hoitohenkilökunnalla mahdollisuutta kieltätyä raskaudenkeskeytyksen suorittamisesta.  -Tämähän ei ota kantaa siihen, onko abortti hyvä ja kannatettava asia vai ei, vaan kysymys on vain siitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä