Vänrikki Tuovisen tarinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Nimet

Tehdään Suomea paremmaksi

 

Näin Suomea tehdään paremmaksi. Muutetaan viraston nimi toiseksi, kuten tieliikennevirasto Väyläksi (kenenkä ministerin väyläys, ei kun väläys).  Siitäkin nimestä kuten joistakin muista ovat kansalaiset tehneet valituksia, aiheellisesti. Tai muutetaan ympäristönsuojelu ympäristöterveydenhuolloksi kasvupalvelujen mukana. Kuinkahan sitä ympäristön terveyttä sitten on jatkossa tarkoitus huoltaa, jottei se tyystin sairastu.

Kirkko käyttää hyväkseen viatonta julkkisvauvaa?

"Jos haluaa kuulla Jenni Haukion ja Sauli Niinistön lapsen nimen ensimmäisten joukossa, kannattaa käydä ahkerasti Espoon tuomiokirkossa... ja pitää korvat auki", mainostaa hyvien tapojen mukaisesti tasapuolisen monikulttuurimyönteiseksi profiloitunut Kirkko ja kaupunki -lehti tällä kertaa tosin selkeästi kotiinpäin vetäen eli valtauskontoamme tsempaten.

Kullervo Haukio - presidenttiparin vauvan paras nimiehdotus?

Sauli Niinistö kertoi, että pojan nimi julkistetaan lähiaikoina "normaaliin tapaan" kirkossa. Kirkkoon kuulumattomatkin hyväksyvät tuon perinteisen normaaliuden tässä tapauksessa.

Nimillä on väliä.

Nimet ovat ajan henki. Uusia etunimiä tulee käyttöön Suomessa ja ns. sukupuolivapaiden etunimien asemaa aiotaan parantaa. Pojasta voi tulla Päivi ja tytöstä Leevi. Luen siitä Helsingin Uutisista, joka näköjään tulee pyytämättä kylään joulunakin.

Hieno esimerkki uudemmasta sukupuolineutraalista nimestä on Kuura. Muita minulle tuntemattomia nimiä ovat Apila, Kevät, Maissi, Naava ja Pihka, joita tyypillisesti on annettu tytöille. Jymy, Koitto, Kuru, Riemu, Talvi ja Tyrsky ovat poikien trendiä. Kaunis suunta uusilla nimillä. Kansan kieltä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä