Vänrikki Tuovisen tarinat

Kaikki blogit puheenaiheesta Vakuutusyhtiö

Väärinymmärretty aivovamma - kuuluuko kenellekään?

Aivovammat ja niiden diagnosointi, kuntoutus ja korvausvelvollisuus herättävät jatkuvaa kiivasta keskustelua. Aivovamma itsessään koskettaa vammautunutta ja hänen omaisiaan, lisäksi se tuo mukanaan myös merkittävää epävarmuutta tulevaisuudesta ja huolta taloudellisesta pärjäämisestä. Aivovamman jälkeen elämä ei palaa entiselleen. Vammautunut saattaa pahimmillaan joutua käymään vakuutusyhtiönsä kanssa jopa vuosikymmenen mittaista taistelua korvauksista. Samalla unohtuu kaikista tärkein asia, eli kuntoutus ja toimintakyvyn palauttaminen.

Paranoidinen blogiteksti toisiaan lähentyvästä kauppa ja rahoitussektorista

Oi niitä aikoja, oi niitä aikoja kun kaupassa sai käteisellä maksaa...

Onko tulevaisuutemme siirtymässä kokonaan bittirahaan ja milloin ja miksi?

Suomi, tuo vähittäiskaupan testilaboratorio jossa Euroopan keskittynein ruokakauppa pitää yllä keinotekoisen korkeata hintaa ja varmistaa sen ettei tuottajalle jää mitään muuta käteen kuin tuotantotuki.

Hullun paperit piiloon

"Potilastietoihin voi käytännössä kirjoittaa mitä vain, mikä liittyy asiontiisi ja hoitoosi: hoitohenkilökunnalle kertomasi asiat, tutkimustulokset ja henkilökunnan havainnot jne. Tiedoille on ominaista se, että ne säilyvät eliniän ja nykylaki ei käytännössä edes salli niiden poistamista. Sinänsä tämä palvelee usein potilaan etua, mutta onko näin kaikissa tapauksissa?

Ota huomioon, että kaikki tietosi on kohta tarkoitus tallentaa valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään keskusarkistoon (Kanta). Eduskunta muutti lakia yllättäen niin, että tämä tuli mahdolliseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä